Ate indicate la coaserea goblenurilor

Cele mai indicate ate pentru crearea goblenurilor si a altor broderii realizate pe ate numarate sint cele din bumbac mercerizat, in nuante coloristice si grosimi diverse, fiind rezistente, avand luciu, suplete si elasticitate. In comert se gaseste o larga gama de ate, sub diverse denumiri comerciale, realizate atat din ate naturale cat si artificiale sau sintetice, astfel:

Mouline: Se prezinta sub forma de jurubite, alcatuite din sase ate subtiri care se pot separa in doua, trei sau patru, dupa grosimea materiei pe tare se coase. Aceste jurubite se gasesc in nuante uni sau in degrade, ceea ce permite o diversificare mai mare a broderiilor din punct de vedere coloristic.

Coton-perle. Se gaseste sub forma de bobine, intr-o gama mai mare de nuante; se poate coase cu un singur fir sau cu doua ate, in functie de grosimea tesaturii pe care se brodeaza.

Bumbacelul. Se prezinta sub forma de jurubite a 30 m, in toate nuantele. Are firul moale, rasucit, putin mai gros decit mulineul dar mai subtire decit cotonul-perle. Se foloseste cind se brodeaza pe panza suport subtire.

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin