Broderia tip cuvertura

In timpul zilei, patul se acopera cu o cuvertura care se poate confectiona din diverse materiale. Toate aceste cuverturi se fac in ton cu draperiile de la ferestre, sau cu alte obiecte din interior, pentru a se armoniza cu interiorul camerei.

La confectionarea unei cuverturi pentru un pat de doua persoane sunt necesare urmatoarele masuri: lungimea suprafetei patului; latimea suprafetei patului si inaltimea patului care se ia de la marginea acestuia pana la podea, minus 3—4 cm. Broderiile se aplica dupa gustul celei care o face, in figura de mai jos este prezentata o frumoasa cuvertura confectionata dintr-o cusatura uni care are aplicata o garnitura cu motiv de broderie lucrata separat pe o banda care, dupa ce s-a confectionat cuvertura, se aplica de-a lungul volanului acesteia formand astfel un chenar.

cuvertura

 

Dupa calcularea materiei necesar confectionarii cuverturii care se face tinand cont de latimea acesteia, se croieste fiecare parte componenta. Trebuie tinut cont ca pentru volanele care se incretesc se socoteste intotdeauna o data si jumatate masura de lungime a patului.

Se tiveste cu un tiv ingust partea de la capatul patului si se insaileaza volanele impartind cretii in mod egal pe toata intinderea. Se trag la masina 1—2 tighele pe fata apoi se face curat pe spate. Se intoarce tivul de jos al volanului si se coase, fie cu masina fie cu mina, in punct ascuns. Dupa terminarea montarii cuverturii propriu-zise si a broderiei aceasta se aplica, mai intii prin insailare, de jur imprejurul volanului, formand un chenar.

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin