Broderii tip carpete si perne fantezi

CARPETE

 

Acestea acopera portiuni de pardoseala detinand un loc important si ca obiect si ca ornamentatie in cadrul interiorului. Realizate pe panza de sac in punct de goblen vertical, cu fir de lina sau melana, acestea pot fi puse in sufragerie sau intr-o camera de zi, asezate in fata unor fotolii sau masute. Pot fi terminate si cu ciucuri sau franjuri, pentru asezat in fata patului intr-o camera de dimensiuni mici. Realizate pe panza de sac cu fir de lina sau melana, pot avea de jur imprejur un chenar realizat de regula in nuante mai inchise pentru a nu se murdari repede, mijlocul fiind decorat cu motive geometrice sau cu flori.

 

PERNE FANTEZI

Printre obiectele de ornament dintr-o locuinta pernele fantezi isi gasesc un loc important putand fi amplasate pe un pat, pe fotolii sau pe scaune, conferind o anumita personalitate camerei, coltului respectiv s.a.m.d..

Pernele fantezi se confectioneaza din tesaturile cunoscute sub denumirea de Canava, Etamina, Matador sau Bazias, folosind ate de lina sau P.N.A. in nuante care sa se armonizeze placut cu interiorul locuintei, cu cuvertura sau cu covorul din camera. Fiind in acelasi timp si obiecte utile, se va acorda o deosebita atentie alegerii materiei, dispunerii modelului si coloritului. Pernele fantezi au doar o fata ornamentata cu model, spatele putand fi din material uni in nuanta predominanta a broderiei.

Pot avea diverse forme: patrata, dreptunghiulara, rotunda sau chiar ovala.

Pentru confectionarea unei fete de perna se va masura pentru perna dreptunghiulara lungimea pernei, impartand aceasta masura in doua. De exemplu, conturul pernei pe lungime este de 1,40 cm, deci 0,70 m este lungimea pernei. Masura de latime a pernei se ia inconjurand perna pe la mijloc, cu centimetrul. Se imparte aceasta masura in doua. De exemplu latimea pernei este de 1,2:2=0,60m. in acest caz dimensiunile pernei sunt de 0,75X0,60 m si deci pe aceasta suprafata se va coase modelul. Pentru perna patrata este suficienta o singura masura luata dupa aceeasi metoda, adica inconjurand perna pe la mijloc, o singura data, iar cifra rezultata se imparte la 2.

 

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin