Melana

Melana. Este un fir sintetic, moale, subtire, care se foloseste doar la nevoie, cind lipseste o nuanta absolut necesara; depanata in sculuri sau gheme este recomandata la brodarea peretarelor, carpetelor si pernelor fantezi.

Gheme mici de ata de tesut ciorapi, se folosesc mai rar, doar cind nu se gaseste nuanta cautata.

Ate de matase artificiala. Se livreaza sub forma de jurubite mici, in nuante variate. Acestea au firul gros, format din mai multe ate subtiri, care se desfac in funcfie de grosimea materiei textil pe care se brodeaza. Se intrebuinteaza de regula la broderiile in chilim realizate pe canava.

Ate de matase naturala. Sint fine si rasucite, numite filoflos; se intrebuinteaza la crearea cu succes a tuturor genurilor de broderie fina, plata, decupata sau ajurata. Sint dispuse in jurubite, intr-o gama variata de nuante si pot fi utilizate la broderiile in goblen pe suprafete mici, pentru bluze, batiste, jabouri s.a.m.d.. Grosimea atelor se va alege in functie de grosimea materiei de suport pe care se coase, tinind cont de marimea interspatiilor dintre atele acestuia, astfel incat suprafata acoperita cu model sa fie compacta, sa nu fie goluri intre rinduri. Dupa cum s-a mai spus, pentru aceste delicate broderii nu sint necesare ustensile speciale, complicate si costisitoare. Majoritatea acestora se gasesc in trusa de lucru a oricarei gospodine: ace de cusut, foarfece, gherghef s.a.m.d.

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin