Puncte auxiliare – punctul de ocol

Asa cum am spus in articolul precedent, pe langa punctele de baza care se folosesc pentru a acoperi un cimp ornamental pe intreaga suprafata a broderiei se mai pot utiliza si o serie de alte puncte auxiliare care sa completeze modelele care au fost realizate. In cele ce urmeaza vor fi prezentate unele dintre acestea.

Punctul de ocol. Acest punct este prin el insusi ornamental. Se poate coase atit pe orizontala cat si pe verticala, dupa model. Dupa cum arata si denumirea sa, este utilizat mai mult pentru a inconjura modelul, delimitandu-l pentru ca acesta sa fie pus in evidenta.

Punctul se incepe de la dreapta spre stinga, ducand firul in linie verticala peste doua ate numarate pe panza, se scoate acul pe spate si se duce mai departe, pe orizontala peste doua ate. Scotand acul cu firul pe fata, se traseaza firul mai departe, spre stinga, pe fata, peste doua ate numarate pe verticala si apoi se scoate pe orizontala, spre stinga. Se creaza in acest fel pe fata pinzei randuri de ate verticale. Pentru a crea punctul, se coase golurile dintre atele verticale cu ate orizontale pe fata si cu ate verticale pe spate, completand astfel punctele care au fost ocolite prima data.

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin