Puncte de broderii – Punctul de patrat concentric

Se foloseste mai mult la crearea unor perne fantezi; prin imbinarea atmonioasa a nuantelor si alternarea lor realizandu-se modele cu totul originale. in acest scop este cea mai indicata panza de canava pe care se coase cu ate de lina in diverse nuante.

inainte de a incepe broderia propriu-zisa este necesar sa se stabileasca dimensiunile patratului cu care se va coase, avand in vedere faptul ca cu cat acesta va fi mai mai mare, cu atit se vor coase pe suprafata sa mai multe patrate concentrice. Baza punctului, respectiv inceputul acestuia, se creaza prin trasarea celor doua diagonale din colturile patratului. Se incepe din coltul de jos, din partea stinga, unde se scoate acul pe fata lucrului, trecandu-l in diagonala in coltul din dreapta sus unde se scoate pe spatele broderiei. Apoi se trece acul pe fata lucrului introducandu-l in coltul din dreapta jos dupa care se traseaza a doua diagonala prin introducerea acului in partea stinga sus. In continuare se traseaza paralele la diagonalele de baza, introducand acul deasupra primului fir din coltul din stinga jos, trecand firul pe fata broderiei, paralel cu diagonala de baza, dupa care se introduce acul in partea dreapta sus, scotandu-l pe fata broderiei, pe orizontala, la un fir distanta. Se trece apoi firul paralel cu cealalta diagonala de baza scotandu-l pe spatele broderiei prin introducerea acului in partea stinga jos cu firul deasupra locului pe unde a trecut firul diagonalei de baza.

Pentru crearea unor patrate concentrice multiple se va lua ca baza un patrat mai mai mare procedandu-se la fel ca la patratul prezentat anterior, cu diferenta ca acest patrat fiind mai mai mare, diagonalele trasate vor fi mai numeroase, astfel incit intreaga suprafata a patratului sa fie acoperita. In plansa color se prezinta ordinea in care se face acest punct, locul in care se trece acul pe fata broderiei este marcat printr-un cerculet gol, iar locul unde se introduce acul trecandu-l pe spatele broderiei, printr-un cerculet  plin.

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin