Seturi sau fete de masa clasice

Seturile inlocuiesc fata de masa fiind practice si usor de intretinut. Ele sint formate din garnituri, de regula din cite patru sau sapte piese, trei servetele dreptunghiulare si un milieu sau sase servetele dreptunghiulare si un milieu.

Se face ca si fetele de masa din pinzeturi albe sau vopsite, infrumusetandu-le cu broderii in punct de goblen sau in puncte pe ate numarate, de regula in cruciulite.

In general dimensiunile sunt de 30—40 cm pentru servetele si 30X60 cm pentru milieu. Cand servetelele sint de forma patrata atunci se vor face cu latura de 30-35 cm.

Seturile se asaza pe masa din sufragerie in dreptul fiecarei persoane pe ele punandu-se farfuriile, tacimurile si paharele. Pe milieu! din mijloc se pun platourile sau alte obiecte pentru servirea mesei. Milieul poate avea cimpuri ornamentale dispuse pe colturi si laturi, cu sau fara chenar. Servetelele au, de regula, motivul principal de pe milieu sau o parte din acesta dispus intr-unui din colturi si uneori un chenar ingust cu motive mai simple care incadreaza sau continua motivul principal.

Lasă un răspuns


Directory powered by Business Directory Plugin